Sollicitatietips

Ben jij van plan om te solliciteren naar je droombaan? Een cv maken en een sollicitatiebrief schrijven kunnen best een uitdaging zijn. Lees daarom onze sollicitatietips en zorg dat je motivatiebrief en cv opvallen tussen de overige 99 inzendingen. En als je dan bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, is een goede voorbereiding de sleutel tot succes! Je kunt op deze pagina onder andere vinden welke sollicitatievragen je kunt verwachten, hoe je jezelf pitcht in 1 minuut, welke sollicitatieblunders je moet voorkomen en hoe je een sollicitatie het beste kunt voorbereiden.

Voldoet jouw cv aan de 10 seconden check? 10 tips!

Je cv is jouw visitekaartje! Uit onderzoek is gebleken dat een eerste indruk van je cv in (minder dan) 10 seconden duidelijk moet zijn. Daarnaast blijkt uit hetzelfde onderzoek dat >75% van de tijd besteed wordt aan het kijken naar je naam, opleiding, huidige werkgever en vorige werkgever. Binnen 10 seconden moet dus de belangrijkste informatie duidelijk zijn. Heeft de lezer in deze 10 seconden interessante trefwoorden gezien dan zal hij wellicht wat dieper op je cv ingaan.

Lees meer

6 vaardigheden die je altijd moet benadrukken in je cv

Er zijn een paar vaardigheden die momenteel veel gevraagd worden in alle branches en bij elke functie. Benadruk ze dus bij het solliciteren in je cv. Solliciteer je in een nieuw vakgebied of op een totaal andere functie? Geen zorgen, er zijn veel vaardigheden en competenties die je vanuit je huidige baan mee kunt nemen. Wat wordt momenteel veel gevraagd? Elli Bishop geeft zes voorbeelden op Business Insider.

 

 

Lees meer

Doe onderzoek naar je gesprekspartners van je sollicitatiegesprek.

Het is de manier om te zoeken naar raakvlakken met je toekomstige collega’s. Deze informatie kun je ook goed gebruiken voor in je sollicitatiegesprek. Het zou zomaar kunnen dat je op dezelfde school hebt gezeten. Of misschien heb je wel een gemeenschappelijke passie voor reizen, sporten, goede doelen etc.

 

 

Lees meer

Foto op je cv ja of nee?

Het doel van je cv is het geven van een korte samenvatting van je werkverleden en van je professionele kwaliteiten. Vroeger was het erg ongebruikelijk om een foto op je curriculum vitae te plaatsen omdat je uiterlijk hierbij niet belangrijk was. Het voegde namelijk niets toe aan jouw professionele profiel.

 

 

Lees meer

Maak in 7 stappen een sterke elevator pitch

Een elevator pitch is een korte presentatie over jezelf waarin je in maximaal 60 seconden over jouw toegevoegde waarde vertelt. Een goede elevator pitch vergroot de kans op een baan. Maak in 7 stappen een sterke Elevator pitch.

 

 

Lees meer

Sollicitatiegesprek voorbereiden met de STAR methode

De werkgever heeft een doel met het sollicitatiegesprek. Hij wil een goed beeld van de gekozen kandidaten krijgen, om zo de juiste persoon te kunnen kiezen. De STAR-methode is één van de manieren die zij inzetten om jouw kwaliteiten te toetsen. Goed nieuws, jij kunt deze methode ook gebruiken om tot concrete en bondige voorbeelden van jouw kwaliteiten te komen. Zo kun je een goede indruk achterlaten. En dat is nodig om die baan te krijgen!

 

 

Lees meer

Antwoord op 27 meest populaire sollicitatievragen

 

 

Lees meer

Direct een gesprek inplannen?

Bel, app of mail ons voor een eerste persoonlijk gesprek in ons mooie kantoorpand in Leeuwarden, vlakbij het NS station. Je kunt ons bereiken op onderstaande contactgegevens of neem via contact met ons op.

Jan Wierenga: 06 223 36 730Leo de Graaf:   06 129 82 112Sander Schaafsma:   06 105 49 454Gert Jan Cuperus:   06 161 16 900

Ik wil een afspraak maken
Pagina delen:
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures