Werken bij REC Harlingen

Rest Energie Centrale in Harlingen werkt samen met Wierenga - De Graaf

Omrin haalt zoveel mogelijk herbruikbare producten en materialen uit afval. Maar na scheiding en bewerking blijven er reststoffen over. Van dit afval maken we duurzame energie. Dit doen we in de ReststoffenEnergieCentrale (REC) in Harlingen.

De REC is een hightech verbrandingsinstallatie gelegen in het havengebied van Harlingen. De centrale wekt elk jaar genoeg elektriciteit (16 Megawatt) op voor ruim 38.000 huishoudens. En sinds de ingebruikname van de tweede turbine eind 2016 is de REC in staat de productie van duurzame energie te verhogen tot 20 Megawatt, een 10.000 extra huishoudens.

De REC staat in het industriegebied van Harlingen. Dit is niet zomaar. De centrale levert warmte aan bedrijven in de omgeving. Deze bedrijven hoeven hierdoor minder aardgas af te nemen. In totaal scheelt dit wel 75 miljoen kuub gas per jaar.

Aan de naburige zoutfabriek Frisia levert de REC stoom. Hiermee dampt Frisia haar pekel in tot zout. Door de combinatie van stroom- en stoomopwekking behaalt de REC als energiecentrale het hoogste rendement in ons land.

Werken bij REC Harlingen?

Op zoek naar een uitdagende baan met carrière mogelijkheden? Bekijk het volledige aanbod online.

Naar alle vacatures
Pagina delen:

Waarom kiezen voor Wierenga & De Graaf?

  • We zijn de specialist in werving en selectie voor vaste, interim- en detacheringsfuncties op HBO en WO niveau.
  • Persoonlijke relatie gestoeld op vrijheid, gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid.
  • Wij bieden employee & job branding, onboarding, loopbaanadvisering en persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.
Direct contact
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures