Solliciatietip doe onderzoek naar je gesprekspartners van je sollicitatiegesprek

Wierenga & De Graaf ‘Het plaatsen van mensen is persoonlijk maatwerk! Daar ligt onze kracht.’ Daadkrachtig netwerkbureau met een vaste kern en dedicated netwerk. Loyale teamplayers met ondernemersbloed. Talentscouts met persoonlijke aandacht en begeleiding. Voor beloftevolle HBO+ kandidaten met ambitie. Voor vitale opdrachtgevers met visie. Met bewezen trackrecord in Noord-Nederland. Wat ons drijft We zijn dé specialist in werving en selectie voor vaste, interim- en detacherings-functies op HBO+ niveau. Ons uitgangspunt is altijd een gedeeld belang en een gezamenlijke ambitie. Daarom bieden wij onze kandidaten én onze opdrachtgevers extra toegevoegde en duurzame waarde. Dat doen we met aanvullende producten en diensten op het gebied van employer & job branding, onboarding, loopbaanadvisering en persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.

Doe onderzoek naar je gesprekspartners van je sollicitatiegesprek. Het is de manier om te zoeken naar raakvlakken met je toekomstige collega’s. Deze informatie kun je ook goed gebruiken voor in je sollicitatiegesprek. Het zou zomaar kunnen dat je op dezelfde school hebt gezeten. Of misschien heb je wel een gemeenschappelijke passie voor reizen, sporten, goede doelen etc.

Mocht je geen raakvlakken vinden dan heb je in ieder geval laten zien dat je nieuwsgierig, proactief en onderzoekend bent. LinkedIn is de beste tool voor je research. Hier achterhaal je makkelijk werkgevers, functies, scholen en eventueel gedeelde connecties. En zet vooral bij de instellingen je zichtbaarheid aan. Zo kan iemand zien dat je zijn of haar profiel bekeken hebt.

Google kan je raadplegen voor eventuele artikelen of andere nieuwswaardigheden over je gesprekpartners. Instagram en Facebook kun je bekijken maar vaak is deze informatie niet heel geschikt voor het benoemen in jouw sollicitatiegesprek.

Zie onze website voor meer tips!

Pagina delen:

Waarom kiezen voor Wierenga & De Graaf?

  • We zijn de specialist in werving en selectie voor vaste, interim- en detacheringsfuncties op HBO en WO niveau.
  • Persoonlijke relatie gestoeld op vrijheid, gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid.
  • Wij bieden employee & job branding, onboarding, loopbaanadvisering en persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.
Direct contact
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures