Gratis loopbaanadvies voor uw werknemers

Jan Wierenga en Leo de Graaf

NOW 2.0 en NOW 3.0

Werkgevers die gebruikmaken van de tweede en/of de derde NOW-regeling zijn verplicht om zich in te spannen voor om- en bijscholing van hun werknemers. Zij moeten hun werknemers aansporen een ontwikkeladvies aan te vragen en scholing te volgen, zodat zij ook in de toekomst voldoende opgeleid zijn voor (behoud van) werk. Hoe doe je dat en hoe betaal je dat? Het begint met het informeren van je medewerkers en het aangaan van een ontwikkelgesprek.

In deze tijd waarin een baan niet meer vanzelfsprekend is, hebben zowel werkgever als medewerker baat bij een ontwikkelgesprek: hoe ziet de toekomst van de medewerker er uit? Wat is er nodig om aan het werk te blijven binnen en/of buiten het bedrijf? Hoe staat het met de werkzekerheid in dit vakgebied? Is bijscholing een optie of is het nodig om naar ander werk uit te kijken? Wat is daarvoor nodig? Tijdens of na het gesprek kunnen werkgever en medewerker tot de conclusie komen dat er (veel) vraagtekens zijn.

Het Loopbaan Advies Plus van Wierenga & De Graaf kan dan uitkomst bieden. De mensen bij Wierenga & De Graaf zijn op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, weten waar de kansen liggen en zijn goed op de hoogte van om- en bijscholingstrajecten inclusief de financiering hiervan.

Loopbaanadvies Plus
Ons Loopbaan Advies Plus voor de werknemer bestaat uit een arbeidsmarktscan, 4 uren persoonlijke coaching door een erkende Loopbaanadviseur en een persoonlijk ontwikkelplan voor de korte en middellange termijn. Daarmee stopt het niet. De Plus staat voor een intakegesprek met één van onze recruiters. Maar weten wat je kunt en wat je wilt, dat is één. Dat vertalen in een sollicitatie- of motivatiebrief of dat te vertellen in een sollicitatiegesprek, dat is andere koek. Daarom leren we uw medewerkers in een workshop van een dagdeel ook hun eigen persoonlijke verhaal en ambities op te stellen. Zo geeft Wierenga & De Graaf de werknemers meer kennis en inzicht over zichzelf én leren we ze om zich goed te presenteren voor hun toekomstige werkgever.’

Contact
Wilt u meer informatie of wilt u graag met ons van gedachten wisselen?, neem dan contact op met Leo de Graaf, 06 – 129 821 12 / leo@wierenga-degraaf.nl of met Jan Wierenga, 06 – 223 367 30 / jan@wierenga-degraaf.nl

Pagina delen:

Waarom kiezen voor Wierenga & De Graaf?

  • Persoonlijke aandacht met oprechte interesse in mens en organisatie
  • Volwaardig gesprekspartner voor kandidaat en opdrachtgever
  • Groot netwerk en kennis van de arbeidsmarkt in Noord-Nederland
Direct contact
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures