Loopbaanbegeleiding: De stap naar jouw nieuwe toekomst

De wereld is in rap tempo aan het ontwikkelen. Technologische veranderingen en ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor snelle veranderingen op de werkvloer. Veel handmatige handelingen zijn overgenomen door machines, computers of robots. Deze ontwikkelingen gaan ook voor komende jaren nog zorgen voor grote veranderingen op de werkvloer.

Voor iedere functie binnen een organisatie kun je jezelf afvragen hoe die functie er over drie of vijf jaar uitziet. Door de snelle technologische ontwikkelingen binnen organisaties, toenemende werkdruk en internationalisering neemt de behoefte aan loopbaanbegeleiding toe.

Voor een professionele loopbaanbegeleiding hebben we verschillende loopbaanproducten ontwikkeld, zodat we iedere medewerker met het juiste loopbaanproduct kunnen helpen om de juiste stap naar de toekomst te maken.

We hebben de volgende loopbaanproducten ontwikkeld:

 • Adviesgesprekken voor beroepskeuze en studiekeuze
 • Coaching bij burn-out, stress, conflicten, ontslag of re-integratie
 • Reflectiegesprekken voor huidige loopbaankoers
 • Coaching bij opstellen cv en sollicitatiegesprekken
 • Workshop ‘De beste versie van jezelf

Alle loopbaanproducten hebben vooraf een duidelijke doelstelling en worden als maatwerk aangeboden. De persoonlijke aandacht van de deelnemers staat hierbij centraal.

Hoe ziet loopbaancoaching eruit?

1. Adviesgesprekken voor beroepskeuze en studiekeuze

Door de veelzijdigheid aan beroepen en studies, is het voor veel mensen lastig om hierin een juiste keuze te maken. Als er een moment ontstaat waarbij je een keuze moet maken voor een andere baan, dan is het van belang om vooraf in kaart te brengen welke baan het beste bij je past. Voor iedere baan zijn ook bepaalde competenties vereist. Dit kan betekenen dat er omscholing plaats dient te vinden. Onze adviseur helpt je bij dit traject om zo te komen tot de juiste beroepskeuze of studiekeuze.

Voor de adviesgesprekken voor beroepskeuze en studiekeuze hanteren wij de volgende stappen:

 • Intake
 • Voorbereiding op het gesprek
 • Uitwerking van het gesprek
 • Adviesrapportage
 • Persoonlijke coaching van de deelnemer

Door de gestructureerde aanpak worden de deelnemers optimaal begeleid om te komen tot de juiste beroepskeuze en/of studiekeuze.

2. Coaching bij burn-out, stress, conflicten, ontslag of re-integratie

Door de toenemende werkdruk krijgen steeds meer werknemers te maken met stress, burn-out, conflicten, ontslag of re-integratie trajecten. Onze professionele adviseur helpt je bij dit traject om zo weer optimaal terug te komen in het arbeidsproces. Het gehele traject wordt op basis van maatwerk uitgevoerd, zodat er een optimaal resultaat ontstaan voor de deelnemer.

Voor de coaching bij burn-out, stress, conflicten, ontslag of re-integratie hanteren wij de volgende stappen:

 • Intake
 • Voorbereiding op het eerste gesprek
 • Uitwerking van het gesprek
 • Opstellen begeleidingsplan
 • Persoonlijke coaching van de deelnemer op basis van het begeleidingsplan
 • Afronding en evaluatiegesprek

Door de gestructureerde aanpak worden de deelnemers optimaal begeleid om te komen tot een optimale terugkeer in het arbeidsproces.

3. Reflectiegesprekken voor loopbaankoers

Door de veranderende interne processen en de hierdoor veranderende inhoud van functies vragen steeds meer medewerkers en managers zich af of ze nog op de juiste loopbaankoers zitten. Onze professionele adviseur helpt je om jouw huidige loopbaankoers te reflecteren en om samen te bekijken welke koers er voor de toekomst gewenst is. Het gehele traject wordt op basis van maatwerk uitgevoerd, zodat er een optimaal resultaat ontstaan voor de deelnemer.

Voor de reflectiegesprekken voor de huidige loopbaankoers hanteren wij de volgende stappen:

 • Intake
 • Voorbereiding op het eerste gesprek
 • Uitwerking van het gesprek
 • Opstellen loopbaankoers
 • Persoonlijke coaching van de deelnemer op basis van de nieuwe loopbaankoers
 • Afronding en evaluatiegesprek

Door de gestructureerde aanpak worden de deelnemers optimaal begeleid om te komen tot een optimale loopbaankoers.

4. Coaching bij opstellen cv en sollicitatie-gesprekken

Het opstellen van een juiste cv is voor veel mensen een grote uitdaging. Op welke punten wordt een cv uitgekozen en wordt die persoon uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Onze professionele coach helpt je om jouw cv op een professionele manier op te stellen. Daarnaast kan de coach jou optimaal voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Door met een vertrouwd iemand (de coach) te oefenen op het voeren van een sollicitatiegesprek verhoog je je kans op een leuke baan. Het gehele traject wordt op basis van maatwerk uitgevoerd, zodat er een optimaal resultaat ontstaan voor de deelnemer.

Voor de reflectiegesprekken voor de huidige loopbaankoers hanteren wij de volgende stappen:

 • Intake
 • Coaching bij opstellen van cv
 • Coaching bij sollicitatiegesprek
 • Bespreken van praktijkcases
 • Afronding en evaluatiegesprek

Door de gestructureerde aanpak worden de deelnemers optimaal begeleid om te komen tot een optimale loopbaankoers.

5. Workshop ‘De beste versie van jezelf’*

Natuurlijk moet je cv kloppen. En uiteraard moet je een gesprek kunnen voeren. Maar jezelf presenteren aan een mogelijk interessante werkgever, dat is wel even wat anders. Voor de meesten, hoog of laag, ervaren of onervaren, is dat echt wel een ‘dingetje’. Maar een eerste indruk kun je maar één keer geven.

Alle reden voor ons om daar eens wat meer aandacht aan te besteden. Dat doen we met onze workshop De Beste Versie van Jezelf. Een vooral heel erg praktische workshop, waarin we je bewust willen maken dat het gaat om jou en je persoonlijke verhaal. Onze belofte aan jou? Die is dat je je na het volgen van onze workshop nooit meer zorgen maakt over of de wifi werkt of dat je wel het juiste kabeltje bij je hebt. En dat je altijd een aantal ‘pitches’ en technieken paraat hebt om in elke situatie het woord te nemen. Als dat geen plezierig vooruitzicht is.

Ochtendprogramma
We geven je eerst meer inzicht in de kunst van het communiceren. Over wat dat teweegbrengt in de hoofden van jouw en je toehoorders. Over wat jouw lichaamshouding en -taal voor effect heeft op je toehoorder(s). Maar ook over hoe je verschillende manieren van feedback herkent en hoe je daar mee om kunt gaan.

Middagprogramma
Aan de hand van een eenvoudig model leren we je hoe je een verhaal- of presentatielijn bedenkt en hoe je dat verhaal dan opbouwt. Vertellen we je over het effect van anekdotes. Over de kracht van persoonlijke ervaringen. En vooral gaan we oefenen. We sluiten af met – je raadt het al – een presentatie van De Beste Versie Van Jezelf! En ja, als jij bij dit laatste afhaakt, moet jij je dus zeker aanmelden!

Interesse?
Wil je meer weten over data en kosten? Neem dan contact op met Leo@wierenga-degraaf.nl

*Deze workshop is in verkorte vorm onderdeel van onze Loopbaan Advies Plus

Werkgevers

Jouw personeel maakt de organisatie. Daarom is het zo belangrijk dat zij zich prettig voelen op het werk en voldoende worden uitgedaagd om hun kwaliteiten te benutten. En zorgvuldige selectie van werknemers, oog voor hun verdere ontwikkeling en voor duurzame inzetbaarheid, zijn hiervoor belangrijke grondleggers.

Assessments helpen je daarbij. Ze zijn bij uitstek geschikt om snel en betrouwbaar inzicht te verwerven in de persoonlijkheid, capaciteiten, drijfveren, interesses en vaardigheden van de werknemer. Hiermee kan op betrouwbare wijze uitspraak worden gedaan over de geschiktheid van een kandidaat voor een functie, over het ontwikkelpotentieel van uw werknemer of over een passende volgende loopbaanstap.

Ieder assessment is maatwerk, afhankelijk van de vraagstelling. Je kunt bij ons terecht voor o.a. selectieassessments, ontwikkelassessments en loopbaanassessments.

Direct een gesprek inplannen?

Spreekt onze aanpak jou aan? Bel, app of mail ons dan voor een eerste persoonlijk gesprek in ons mooie kantoorpand in Leeuwarden, vlakbij het NS station. Je kunt ons bereiken op 058 303 13 46 of op onderstaande contactgegevens.

Jan Wierenga: 06 223 36 730Leo de Graaf:  06 129 82 112

Meld je aan!
Pagina delen:
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures