Wierenga & De Graaf het assessmentbureau in Noord-Nederland

Wierenga & De Graaf is gecertificeerd TMA Professional.

TMA is een uniek instrument waarbij door middel van een interactieve methode de talenten, drijfveren en ontwikkelmogelijkheden van een medewerker in kaart worden gebracht. De TMA Talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten van mensen in kaart. En daarbij geeft het inzicht op welke werkgebieden een persoon het meest gemotiveerd en talentvol kan functioneren.

Een TMA Talentenanalyse benadert mensen positief, is niet veroordelend en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. De rapportages geven informatie over de talenten van mensen en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast brengt TMA advies uit over de ideale werkomgeving, effectieve wijze van communiceren en de leer- en ontwikkelstijl.

Talent- en Competentiepaspoort

De talenten uit de TMA kunnen worden vertaald naar het TMA Competentiemodel. Aan iedere competentie liggen één of meerdere talenten ten grondslag. De TMA Talentenanalyse geeft inzicht in de ontwikkelbaarheid van deze gedragscompetenties. Zo onderscheidt de TMA de volgende categorieën voor de competenties: Veel talent, Talent, Matig talent en Weinig talent.

TMA Competentiematch

De Competentie match vertaalt de talentscores van de talentenanalyse naar indicatief matchpercentage op competentie niveau. Hiermee kun je een goed beeld krijgen of een (nieuwe potentiele) medewerker goed past binnen een functie.

TMA Feedback Analyse

In het kader van persoonlijke ontwikkeling is het, naast te weten wat iemand wil (nl gebruik maken van zijn/haar talenten), ook noodzakelijk dat een medewerker feedback krijgt op zijn/ haar getoonde gedrag. Basis hiervoor zijn de gekozen competenties (incl. concrete gedragsvoorbeelden) behorende bij het gekozen competentieprofiel.

Op verschillende momenten is Feedback inzichtelijk te maken en toont de Groeimonitor de ontwikkeling van gedrag.

TMA Performance Matrix

De Performance matrix geeft een combinatie weer van de aanleg op ontwikkelbaarheid van competenties en hoe zichtbaar is dit in het gedrag van de kandidaat. Op basis van de Performance Matrix kan er een effectief persoonlijk ontwikkelplan opgesteld worden.

Assessment? Vijf redenen om voor Wierenga & De Graaf te kiezen:

  1. Inzicht door maatwerk: we bieden verschillende tools die je inzicht in de talenten van kandidaten en medewerkers geven. Een uitstekende basis om beslissingen te nemen als het gaat om personeelsselectie en loopbaanontwikkeling
  2. Een heldere rapportage met concreet advies waarmee je verder kunt
  3. Alle adviseurs zijn gecertificeerd assessor, we werken met beproefde methodes
  4. We bieden assessments aan als onderdeel van werving en selectie. Maar ook als losstaande dienst
  5. Alle kandidaten krijgen goede begeleiding én we zorgen voor een ontspannen sfeer

Direct een gesprek inplannen?

Meer weten over de TMA methode of een TMA assessment aanvragen? Bel, app of mail ons dan voor een eerste persoonlijk gesprek in ons mooie kantoorpand in Leeuwarden, vlakbij het NS station. Je kunt ons bereiken op onderstaande contactgegevens of neem via contact met ons op.

Jan Wierenga: 06 223 36 730Leo de Graaf: 06 129 82 112

Ik wil een afspraak maken
Pagina delen:
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures