Werken bij Neushoorn

Sinds onze geboorte in 2016 zijn we het grootste poppodium van Friesland. (Weetje: onze naam is gekozen omdat het pand van bovenaf op de kop van een Neushoorn lijkt. Klik hier om dat te bekijken (en nee, we gaan niet uitleggen wat er nog meer te zien is…). Met honderden concerten per jaar is Neushoorn hofleverancier van livemuziek voor de inwoners van Leeuwarden en omstreken.

Ons programma heeft voor ieder wat wils, van grote namen, tot techno-avonden die doorgaan in het holst van de nacht tot de niet te vergeten metalfestivals. Wij zijn een cultureel epicentrum voor stad en regio. Met drie concertzalen, vijf oefenruimtes, muzieklessen voor o.a. drums, piano, gitaar, talentontwikkeling en talloze optredens van bekende artiesten is Neushoorn de plek voor alle muzikale uitstapjes en ideeën.

In het pand worden danslessen aangeboden door Jeugd Dans Opleiding Fryslân(JDOF) en kun je muzieklessen volgen bij Muziekles Neushoorn. Daarnaast zit Neushoorn samen met Podiumberoepen & Evenenemten van Firda in hetzelfde gebouw, waar de creatieven opleidingen Podiumkunsten, Productie & Events worden gegeven.

Mede dankzij de centrale rol die Neushoorn heeft in de stad, vloeien  de mooiste samenwerkingen van nature voort en worden festivals als: Fenix Festival, Bierfestival i.s.m. Speciaalbiercafé De Markies en Into The Grave afterparty’s binnen de muren van Neushoorn gehouden.

GESCHIEDENIS

Het pand op het Ruiterskwartier 41, waar Neushoorn nu in zit, bestaat sinds 1924 en heeft verschillende bedrijven binnen haar deuren gehad, van autogarage tot legendarische uitgaansgelegenheid Rockit (geëerd in de sluis van de Grote Zaal met een tentoonstelling). Na het sluiten van Rockit in 2006 heeft Gemeente Leeuwarden het pand opgekocht om een nieuw bestemmingsplan te zoeken voor het in het slop geraakte hoekje van de stad.

Vervolg: nadat Poppodium Romein uit de Westerkerk vertrok zocht Leeuwarden een nieuwe plek om van live muziek te genieten. Ook was de stad opzoek naar een opleiding om jong talent een kans te bieden. Samen met het Friesland College: D’Drive kwam Neushoorn tot leven. Na een (verbouw)bouwperiode van twee jaar opende Neushoorn voor het eerst haar deuren in 2015 met een optreden van de Britse zanger Fink. Een halfjaar later werd het gebouw in volledige staat afgeleverd.

Op 8 februari 2016 hield Neushoorn haar officiële opening met een bezoek van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker en optredens van o.a. Jett Rebel. Jet en Jett.

Werken bij NFP Groep?

Zoek je een nieuwe uitdaging? Bekijk het volledige aanbod online.

Naar alle vacatures
Pagina delen:

Waarom kiezen voor Wierenga & De Graaf?

  • We zijn de specialist in werving en selectie voor vaste, interim- en detacheringsfuncties op HBO en WO niveau.
  • Persoonlijke relatie gestoeld op vrijheid, gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid.
  • Wij bieden employee & job branding, onboarding, loopbaanadvisering en persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.
Direct contact
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures