Wat is jouw droombaan?

Heb jij ook een baan waar je al je hele leven van droomt? Manager van een eigen bedrijf, advocaat of kinderverpleegkundige?

Er zijn veel verschillende droombanen. Of je nu blij bent met je huidige baan of niet, soms komt er een vacature voorbij waarvan je denkt: ‘wauw, dat is mijn ultieme droombaan’. Waar het bij de meesten bij dromen blijft, zien wij met regelmaat mensen wiens droom(baan) werkelijkheid wordt.

Wat, als jij het voor het kiezen had?

Hoe ziet jouw succesvolle eigen bedrijf, droombaan of ideale leven eruit, als jij het werkelijk voor het kiezen had? Wat zou je zien en ervaren als je voorbij je bedenkingen en huidige beperkingen kon kijken?

Heb jij een baan die net niet verschrikkelijk genoeg is om ontslag te nemen? En blijf je dus maar ‘zitten waar je zit’? Moet je maar genoegen nemen met de gedachte dat je de rest van je leven iedere dag van 09:00 tot 17:00 ongelukkig of ‘best tevreden’ moet zijn? Natuurlijk niet!

Ben jij tevreden in jouw huidige functie?

Aan het begin van je loopbaan heb je vast en zeker vragen gehad als: ‘Wat zijn jouw ambities?’ Of: ‘Waar zie je jezelf over 5 of 10 jaar?’ Antwoorden zijn doorgaans: ‘Ik wil een hoog salaris, een groot huis, een leidinggevende rol, veel verantwoordelijkheid, veel doorgroeimogelijkheden, een hip kantoor, interne opleidingen, uitdagend werk etc.’

In de praktijk vinden mensen vaak zaken als een niet al te lange reistijd, prettige collega’s, een cultuur & waarden van het bedrijf en regelmatige werktijden pas écht belangrijk. Want als jij nu eens kritisch kijkt naar wat je belangrijk vindt in jouw werk, vind je hiervan ongetwijfeld zaken bij jouw huidige baan. Toch?

Talent heeft de toekomst

Wie je bent, waar je waarde aan hecht en wat je doet is tegenwoordig minstens zo belangrijk als wat je weet. Naast vakkennis en diploma’s kijken (potentiële) werkgevers daarom steeds kritischer naar je sociale en communicatieve vaardigheden.

  • Wat is jouw talent? Wat maakt jou uniek?
  • Hoe verwoord je kort en krachtig waar je goed in bent?
  • Waar ligt jouw kracht om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt anno nu?

Je bent het meest succesvol als je werk doet dat aansluit op wie je bent en wat je kan. Én of dit matcht met het bedrijf waar je werkt of wilt solliciteren. Normen en waarden. Een gedeelde visie. Als je ruimte geeft aan je kwaliteiten, passie en interesses ben je het meest gemotiveerd om optimaal te presteren.

Wat is jouw meerwaarde?

Van vrijwel elke hoogopgeleide professional wordt tegenwoordig verwacht dat hij/zij beschikt over de nodige zelfkennis en zelfreflectie. Ook als je een volgende stap wilt zetten in je loopbaan is het belangrijk om te kunnen benoemen wat jouw meerwaarde is voor organisatie De zoektocht naar een nieuwe baan is leuk, maar ook spannend, tijdrovend en energievretend.

Zeker in een tijd waarin de concurrentie groot is, bedrijven kritisch en de arbeidsmarkt vooral oog heeft voor degenen die zichzelf stevig weten te profileren en te presenteren. Dat vraagt om een helder beeld van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Het uiteindelijke doel voor jou als werkzoekende en je toekomstige werkgever is om ‘de juiste persoon op de juiste plek te krijgen’.

Ben jij toe aan een volgende carrièrestap?

Wil jij jezelf optimaal presenteren op de arbeidsmarkt om je droombaan te vinden? Dan kun je vast wel wat steun, motivatie, advies en reflectie gebruiken! Schrijf je in bij Wierenga & De Graaf en laat ons weten voor wat voor vacatures jij open staat en wij regelen de rest. En met de rest bedoelen wij jouw droombaan. Uiteraard gaan wij discreet met jouw aanmelding om, net als bij alle kandidaten die wij tot dusver aan meer werkplezier hebben mogen helpen.

Mogen wij (stiekem) alvast op zoek naar jouw droombaan?

Spreekt onze aanpak jou aan? Bel, app of mail ons dan voor een eerste persoonlijk gesprek in ons mooie kantoorpand in Leeuwarden, vlakbij het NS station. Uiteraard kunnen we ook gewoon even bellen óf een online meeting inplannen. Je kunt ons bereiken op 058 303 13 46 of op onderstaande contactgegevens.

Jan Wierenga: 06 223 36 730Leo de Graaf: 06 129 82 112

Ik wil een afspraak maken
Pagina delen:
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk alle vacatures